Restauratie

Restauratie van glas in lood
Om verschillende redenen kan het nodig zijn glas in lood te restaureren. Kapot glas is één, lood wat versleten is, is nog een reden.
 
Als in een glas in loodpaneel één of meerdere glaasjes stuk zijn is het vaak ter plaatse te repareren. We nemen de schade op, en stellen vast welke soort en kleur glas vervangen moet worden. Indien gewenst kan een rapport worden gemaakt, maar we maken altijd een offerte. We gaan op zoek naar het juiste glas, of, indien dat niet meer te koop is, stellen we met onze opdrachtgever een acceptabel alternatief vast en gaan over tot reparatie.
 
Verloden van het hele raam Kan om twee redenen wenselijk zijn. Als er veel ruitjes kapot zijn of ouderdom van het loodnet. Na tientallen jaren, afhankelijk van plaats (weersinvloeden, atmosfeerinvloeden zoals zoute lucht) en kwaliteit van het gebruikte lood klan het loodnet door oxidatie zover verzwakt zijn dat het vervangen dient te worden. We bouwen een raam uit, nemen het mee naar ons atelier en verloden het raam.
Daarna zullen we het terug plaatsen, en kan het er weer jaren mee.
 
 
De glazeniers van 't Ouwe Glas'uus voeren in de hele provincie Zeeland en ook daarbuiten restauraties en reparaties uit. We werken  onder andere voor de gemeente Middelburg, Goes, voor de Rijksgebouwendienst, de Vereniging Hendrick de Keyser, kerkbesturen, aannemingsbedrijven, schildersbedrijven, glasbedrijven en uiteraard voor particulieren.
 
Bij diverse opdrachtgevers zijn we "huisglazenier". We werken dus voor die opdrachtgever vaker. Bij schade zoals kapotte ruitjes door voetballen of vandalisme is een telefoontje naar ons voldoende. We weten welke soort glas in welk gebouw zit en gaan vervolgens de schade herstellen. Bij grote schades dezelfde dag en anders is ons streven binnen een week.
 
Een greep uit kerken waar wij bij  restauratie betrokken waren: Katholieke kerk IJzendijke, Lewedorp. protestante kerken in Goes, Kloetinge, Zierikzee, Zoutelande, Nieuwdorp, Kattendijke, Kapelle, Nisse, Vrouwenpolder, Yerseke, Haamstede, Middelburg, Vlissingen enzovoorts. We werkten aan de abdij in Middelburg, maar ook aan het stadhuis, de kloveniersdoelen en vele andere gebouwen.